Mesaj gönder
Ana sayfa Haberler

Aşırı Gerilim Koruma Cihazına Genel Bakış

şirket Haberler
Aşırı Gerilim Koruma Cihazına Genel Bakış
hakkında en son şirket haberleri Aşırı Gerilim Koruma Cihazına Genel Bakış

Elektrik dalgalanmalarının riskleri

 

Yıldırım deşarjları, güç iletim hatlarına veya yakınına çarparsa önemli bir voltaj geçişi oluşturacak 200.000 A'lık akımlar içerebilir.Bu geçici voltaj, hem evsel hem de ticari elektronik ekipmanlarda önemli hasara neden olabilir.

 

Bu geçici durumlar, ekipmanın erken yaşlanmasından, mantık arızalarından ve çalışmama süresinden tüm elektrik tesisatı içindeki ekipmanın tamamen tahrip olmasına kadar değişen hasarlara neden olabilir.LCD ekranlar, veri sunucuları ve PLC'ler gibi endüstriyel ekipmanlar gibi ürünler ticari faaliyetler için kritik öneme sahiptir.Bu ekipmanı korumak artık bir zorunluluk olabilir.

 

Aşırı gerilim koruma cihazları (SPD), değerli elektrikli ve elektronik ekipmanın yıldırımdan ve ayrıca anahtarlama kaynaklarından kaynaklanan geçici akımlara karşı korunmasına yardımcı olur.

 

BRITEC SPD çözüm yelpazesi, zararlı geçici aşırı gerilimleri yönlendirerek bu hassas ekipmanın hasar görmesini önlemek için koruma sağlayabilir.Çoğu durumda bu, ekipman arızalarını ortadan kaldıracak ve arıza süresini azaltacaktır.

 

Terminoloji ve seçim kriterleri

 

Aşırı gerilim koruma cihazları, standartlarına göre farklı tiplerde sınıflandırılır:

 

• Tip 1 - 10/350 μs tipik bir dalga formu ile kısmi yıldırım akımını boşaltabilen SPD.Genellikle kıvılcım aralığı teknolojisini kullanır.

 

• Tip 2 - Elektrik tesisatlarında aşırı gerilimin yayılmasını önleyebilen ve buna bağlı ekipmanları koruyan SPD.Genellikle metal oksit varistör (MOV) teknolojisini kullanır ve 8/20 μs akım dalgası ile karakterize edilir.

 

• Tip 3 – Bu SPD'ler düşük deşarj kapasitesine sahiptir.Bu nedenle, yalnızca Tip 2 SPD'ye ek olarak ve hassas yüklerin yakınına kurulmalıdırlar.Tip 3 SPD'ler, voltaj dalgaları (1.2/50 μs) ve akım dalgalarının (8/20 μs) bir kombinasyonu ile karakterize edilir.

 

Iimp – Tip 1 SPD ile ilişkili 10/350 μs dalga biçiminin darbe akımı.
In – Tip 2 SPD ile ilişkili 8/20 μs dalga biçiminin dalgalanma akımı.
Yukarı - In uygulandığında SPD'nin terminali boyunca ölçülen artık voltaj.
Uc - İletken olmadan SPD'ye sürekli olarak uygulanabilecek maksimum voltaj.

 

Uygun cihazların seçimi

 

Tip 1 SPD'ye genellikle eş potansiyel bağlama SPD'leri denir ve orijine takılırlar.Yalnızca bu cihazları kullanan bir yıldırımdan korunma sistemi, hassas elektrik ve elektronik sistemlerin arızalanmasına karşı etkili bir koruma sağlamaz.Bunu başarmak için, ek koordineli cihazların kullanılması gerekecektir.

 

Kurulumun başlangıcında Tip 1 SPD, dağıtım panolarında Tip 2 SPD ve terminal ekipmanının yakınında Tip 3 SPD kullanılır.

 

Aşırı gerilim koruma, gerilim koruma seviyeleri (Yukarı) korunacak ekipmanın darbe dayanım kapasitesinden daha düşük olacak şekilde seçilmelidir.230/400V'luk bir kurulum için bu, değerin 2.5kV'u geçmemesi gerektiğini gösterir.

 

Bağlantı

 

SPD'den maksimum koruma elde etmek için bağlantı iletkenleri mümkün olduğunca kısa tutulmalıdır.Bu, bağlantı kablolarındaki herhangi bir ilave voltaj düşüşünü en aza indirmek içindir.

 

SPD'nin bağlantı iletkenleri en az 4 mm2 bakır kesit alanına sahip olacak ve toplam bağlantı kablosu uzunluğu (a+b) tercihen 0,5 m'yi geçmemeli, ancak hiçbir durumda 1 m'yi geçmemelidir.

 

SPD ile korunacak hassas ekipman arasındaki mesafe 10m'den fazla olursa, salınımlar ekipmanda daha yüksek voltaj değerlerinin görünmesine neden olabilir.Ekipmana daha yakın olan ek koordineli aşırı gerilim koruma cihazlarına dikkat edilmelidir.

 

SPD kısa devrelerine karşı koruma, genellikle sigorta veya devre kesici gibi bir aşırı akım koruyucu cihaz tarafından sağlanır.Bu cihaz, elbette, çalışmadan cihaz üzerinden aşırı akım akışına izin vermelidir.

 

Muayene ve Test

 

İlk Doğrulama sırasında veya periyodik muayene ve testin bir parçası olarak, çalışır durumda olduğundan emin olmak için SPD incelenmelidir.

 

SPD'de genellikle cihazın hala çalışır durumda olduğuna dair bir tür görsel gösterge vardır.Bu, YEŞİL bir görsel gösterge penceresi ile gösterilebilir.Bu pencere KIRMIZI gösteriyorsa, bu, cihazın 'Ömrünün Sonuna' ulaştığının ve değiştirilmesi gerektiğinin bir göstergesidir.Bazı ürünlerde bu, cihazın değiştirilmesini gerektirir, ancak ürün yelpazesindeki birçok üründe bu, çıkarılabilir kartuşun değiştirilmesiyle kolayca gerçekleştirilebilir.

 

SPD hızlı seçim kılavuzu

 

Aşağıdakiler, SPD'lerin gerekli olup olmadığını ve doğru cihaz tipini seçmede yardımcı olabilecek bir hızlı seçim kılavuzudur.
• Tesisat yıldırımdan korunma sistemi içeriyor mu?
• Kurulum, yıldırım eğilimli bir alanda herhangi bir yüksek yapıya, uzun ağaçlara veya bir tepenin tepesine yakın mı?
• Kurulum, aşırı gerilimden daha yüksek güvenilirliğin gerekli olduğu ekipman içeriyor mu?

 

Yukarıdaki ilk iki soruya cevabınız EVET ise Tip 1+2 cihaz kurulması tavsiye edilir.Bu, doğrudan yıldırım çarpmalarının neden olduğu aşırı gerilimlere karşı koruma sağlayacak ve dolaylı yıldırım çarpmalarının veya anahtarlama olaylarının neden olduğu geçici aşırı gerilimlere karşı koruma sağlayacaktır.

 

Üçüncü soruya cevabınız EVET ise, dolaylı yıldırım çarpmalarından veya anahtarlama olaylarından kaynaklanan geçici aşırı gerilimlere karşı koruma sağlamak için Tip 2 cihazların kurulması önerilir.

 

BRITEC SPD'leri kullanmanın faydaları

 

Ürün yapılandırması:
• Termal ve dinamik bağlantı kesme
• Ekipman ömrünü artırır (temiz güç sağlayarak)
• DIN montajlı cihazlar
• Yükleniciye tüketicinin kartuşu değiştirmesine izin verme seçeneği sunmak için değiştirilebilir kartuşlardaki çıkarılabilir tırnaklar
• IP20
• Geçici bir aşırı gerilim yaşandığında tesisatınızı beslemeden ayırmaz
• EN61643-11, EN61643-31, EN61643-21'e uygundur

 

Pub Zaman : 2021-08-16 14:53:06 >> haber listesi
İletişim bilgileri
Britec Electric Co., Ltd.

İlgili kişi: Macy Jin

Tel: 0577-62605320

Faks: 86-577-61678078

Sorgunuzu doğrudan bize gönderin