Mesaj gönder
Ana sayfa Haberler

Veri merkezi aşırı gerilim koruması

şirket Haberler
Veri merkezi aşırı gerilim koruması
hakkında en son şirket haberleri Veri merkezi aşırı gerilim koruması

Veri merkezlerini yıldırım çarpmalarından korumak kolay bir iş değildir.

 

Güç kaynağı hatlarının korunması ve enerji kaynağının bakımı:

 

Bir veri merkezinde gücün sürekliliği çok önemlidir.Veri merkezleri, yalnızca BT sistemlerini çalıştırmak için değil, aynı zamanda ekipmanı soğutmak için de büyük miktarda enerji tüketir.Ancak bunların tamamı gerektiği gibi korunmuyor, bu da daha fazla korumaya yönelik artan bir ihtiyaç olduğu anlamına geliyor.

 

Yıldırım çarpmalarının neden olduğu hasarın çoğu, binaya giren hatlarda oluşan aşırı gerilimler yoluyla elektrik ve elektronik bileşenleri etkiler.Metalik borular (su, gaz, vb.) de dalgalanmalara neden olabilir, ancak çeşitli hizmetler veya çeşitli toprak bağlantıları arasında eş potansiyel eksikliği, elektrik topraklaması ve sözde "temiz" bilgi işlem toprağı ayrıldığında sorunlara neden olabilir. .

 

Tip 1 + 2 parafudrların kurulumu, düşük kalıntı aşırı gerilimleri nedeniyle yıldırım düştüğünde gelen enerji hatlarını ve hassas devreleri koruyabilir, ancak eş potansiyel bir sistem oluşturmak için binaya giren metal boruların topraklanması gerekli olacaktır. .

 

Bilgisayar sistemlerinin, invertörlerin ve hassas ekipmanların korunması için Tip 2 parafudrlar da gereklidir.Bu parafudrlar, sahada bulunan çeşitli elektrik kabinlerine kurulmalıdır.

 

Bir veri merkezinin dahili koruması, IEC 62305-4'te tanımlandığı gibi LPZ 0A'dan LPZ 3'e kadar yıldırımdan korunma bölgeleri konseptine uygun olarak gerçekleştirilmelidir.Yıldırımdan korunma bölgesi LPZ 0A, terminal ekipmanının bulunduğu ve bu ekipmanın güvende kalması için artık aşırı voltajın düşük tutulması gereken LPZ 3 bölgesine doğrudan bir yıldırım düşmesinin mümkün olduğu bölgedir.Yıldırım çarpmasından kaynaklanan enerjinin elektrik şebekesinden geçişini önlemek için çeşitli parafudrlar kurulmalıdır.

 

Veri merkezinde saklanan ve işlenen verilerin korunması:

 

Veri Merkezleri, fiziksel ve siber saldırılara karşı savunmasızdır.İzinsiz giriş önleme sistemleri (kameralar, varlık dedektörleri…) ve yıldırım ve dalgalanmalara karşı da korunması gereken gelişmiş gözetim ile korunurlar.Bu sistemler çoğunlukla binaların dışında bulunur ve veri merkezi siteleri genellikle çok kapsamlı olduğundan korunmaları karmaşıktır.

 

Dışarıdan içeriye veri iletişimi esas olarak fiber optik kablo ile yapılır.Bu bağ türü aşırı gerilime karşı bağışıktır, ancak Telekom tipi çok eşli veri kabloları aracılığıyla kablolu bağlantılar vardır.Bu tip iletken bağlantılar özellikle yıldırımın dolaylı etkilerine ve aşırı gerilimlere karşı hassastır ve Tip 2 parafudrlarla korunmalıdır.Koaksiyel kablo bağlantıları da kullanılan frekans sinyal, empedans, voltaj ve konnektör tiplerine göre korunmalıdır.İzleme ekipmanları, termal kameralar, kimlik kontrol sistemleri, güvenlik kilitleri, yangın algılama ve izinsiz giriş algılama sistemleri de korunmalıdır.Dış mekan antenleri ve dış mekan gözetleme kameraları gibi tüm koaksiyel kablolardan gelen aşırı voltajı azaltmak için topraklama kitleri kullanılabilir.Tip 2 parafudrlar, genellikle çok damarlı kablolara bağlanan güvenlik açısından kritik ekipman için kullanılmalıdır.Koaksiyel, Ethernet, RS485, RS232, RJ11 vb. için veri koruma SPD'si IEC61643-21'e uygun olmalıdır.

 

Veri merkezi binalarının korunması:

 

İletişim antenleri veya jeneratör setlerinin bacaları gibi yüksek noktalara yıldırım çarpma olasılığı yüksektir.Böyle bir durumda yıldırım akımı, beton takviye demirleri, metal yapılar veya metal kaplama gibi herhangi bir iletken eleman aracılığıyla toprağa akacaktır.Yıldırımdan korunmak için bu yüksek noktaların dış iletkenlerle toprağa bağlanmasına özel dikkat gösterilmelidir.

 

Yıldırımdan korunma sisteminin şok noktaları olan bir kafes kafes sistemi olarak kurulması veya erken akışlı hava terminali kullanılması tavsiye edilenden daha fazladır.Bu, binanın tüm yüzeyini ve ayrıca merkezin düzgün çalışması için gerekli olan jeneratörler, soğutma üniteleri veya yardımcı binalar gibi diğer hassas bölgeleri veya çevreleyen binaları kapsayan bir koruma yarıçapı sağlamalıdır.

 

Yıldırım akımını yüksek noktalar (ağ devresi, aktif veya pasif paratonerler) ve topraklama sistemi arasında çoklu iniş iletkenleri aracılığıyla bölmek iyidir.Bu, akımı hızla topraklar ve gerekli ayırma mesafesini azaltır.Yıldırım akımının birden fazla iletken aracılığıyla iyi bir şekilde yayılması, iletkenlerin bina içindeki endüksiyon etkilerini azaltacaktır.Bu, binanın kablolaması yoluyla indüklenen aşırı gerilimi azaltacak ve parafudrlar üzerindeki etkiyi azaltarak ömrünü uzatacaktır.

 

Çatıda toprağa bağlı ekipman ile paratonerler arasındaki mesafe önemli bir husustur.62305-1 standardı, bu ayırma mesafesinin nasıl hesaplanacağını açıklar.Birbirlerine çok yakınlarsa, ayırma mesafesinden daha azlarsa, bunlar bağlanmalı ve bu çatı ekipmanına güç sağlayan tüm hatlara bir Tip 1 parafudr takılmalıdır.Ancak mesafe büyükse, yapıştırma gerekmez ve Tip 2 parafudr gerekli ve yeterlidir.Tip 1 aşırı gerilim koruma cihazı (SPD), Tip 2 SPD'den 4-5 kat daha pahalıdır.

 

Pub Zaman : 2021-08-11 16:27:18 >> haber listesi
İletişim bilgileri
Britec Electric Co., Ltd.

İlgili kişi: Macy Jin

Tel: 0577-62605320

Faks: 86-577-61678078

Sorgunuzu doğrudan bize gönderin